Yves’as Saint Laurent’as teigė: „Mada ateina ir praeina, o stilius yra amžinas". Reikia pabrėžti ir tai, jog stilius kuria ne tik estetiką, bet ir padeda atskleisti asmenybės bruožus, charakterį, jūsų unikalumą.

Ką svarbu žinoti, siekiant dėmesio verto įvaizdžio?

STLIAUS PAIEŠKOS – NUOLATNIS IR KŪRYBIŠKAS PROCESAS

Norint susikurti sau tinkantį stilių, neužtenka nueiti į parduotuvę ir pasimatuoti keletą pirmų, po ranka pasitaikusių suknelių – tai pareikalaus laiko. 

Taip pat svarbu suprasti, jog stiliaus neapibrėžia vienas rūbas – tai derinio visumą, kurį gali sudaryti suknelė ir prie jos priderinti aksesuarai: šalikėlis, laikrodis, skrybėlė ir kita, todėl visuomet galvokite, kaip būtų galima įvaizdį išbaigti.

Leiskite sau improvizuoti, derinkite iš pirmo žvilgnio net nesuderinamus dalykus – kartais tai puikiai pasiteisina ir padeda išgauti išskirtinį, akį traukiantį rezultatą.

STILIUS ĮKŪNIJA VAIDMENIS – KUO NORITE BŪTI? 

Prieš kuriat stilių labai svarbu atsakyti sau į klausimus: kodėl noriu keistis ir kodėl dabartinis stilius man nepatinka?

Galbūt į naujas įvaizdžio paieškas jus pastūmėjo naujas darbas, pasikeitęs statusas, ar kiti gyvenimo įvykiai – toks suvokimas padės sukurti jūsų asmenybę atspindintį stilių.

Rinkdamiesi rūbus, galvokite apie tai, kaip įsivaizduojate naująjį savo įvaizdį, kokį jus turėtų matyti aplinkiniai ir kas turėtų vyrauti: klasika, romantika, elegancija, žaismingumas, natūralumas, minimalizmas ir pan. 

ATRASKITE TAI, KAS JŪSŲ 

Turbūt daugeliui yra tekę girdėti frazes: „čia tavo stiliaus batai“, „kaip tau tinka ši spalva“ – ieškant sau tinkančių sprendimų, labai svarbu atsižvelgti į šiuos aspektus. Nes būtent tokios detalės padeda išryškinti jūsų privalumus ir atkreipti dėmesį.

Ypač didelę reikšmę aprangoje turi spalvos – pasak psichologų,  raudonai besirengiantys žmonės trokšta dėmesio, juodai – linkę dominuoti, geltonai – siekiantys bendrauti ir t.t.

Galbūt tai nebūtinai apie jus, bet verta pagalvoti, kokia spalva jums padeda jaustis geriausiai.