Nors mada kartais atrodo tik perdėtai skambus žodis – iš tiesų  tai reiškinys, galintis pakeisti ne tik mūsų išvaizdą, bet ir asmenybę. Neveltui yra žmonių, tiesiog pamišusių dėl mados ir tam negailinčių nei pinigų, nei laiko.

Taigi, kodėl ji vaidina tokį svarbų vaidmenį šiame pasaulyje?



1. KURIA UNIKALŲ IDENTITETĄ

Mada – įkūnija jūsų aprangos kodą, pagal kurį jus atpažįsta ir vertina aplinkiniai. Madinga apranga tarsi pati savaime kalba apie gerą ir išpuoselėtą skonį, estetikos, šiuolaikiškumo suvokimą, taip pat pabrėžia, jog esate vieninteliai ir ypatingi.

2. SUTEIKIA PASITIKĖJIMO SAVIMI

Sakoma, jog graži apranga gali nugalėti net priešą. Žinodami, jog atrodote gerai, tuo pačiu jaučiatės saugiai ir patogiai, net jai tai tik laikinas įspūdis – svarbaus susitikimo, šventės ar darbo pokalbio metu.

3. ATSKLEIDŽIA CHARAKTERĮ

Dažniausiai atrodo, jog rūbus renkamės pagal orą, nuotaiką, progą, tačiau retai susimąstome, jog nesąmoningai – tai ir mūsų charakterio atspindys. Jį simbolizuoja mėgstamos spalvos, raštai, derinių pasirinkimai. 

4. LEIDŽIA KEISTIS

Mada yra daugiafunkcinė – ją galima pasinaudoti, siekiant sukurti įspūdį, prisitaikyti, išsiskirti, protestuoti. Pavyzdžiui, iš elegantiškos damos, lengvai galite  pavirsti ekstrevagantiška gote.

5. PADEDA PAŽINTI SAVE

Mada gali būti vieša – tai, kaip mus mato aplinkiniai ir privati – tai, kaip patys identifikuojame savo asmenybę ir skonį. Žmonės perka madingus drabužius tam,  kad įtvirtintų save kaip individualybę.