Mada – šį žodį matome ir girdime kone visur: žurnaluose, televizijoje, reklaminiuose stenduose ir t.t. Vieni –  kiekvieną sezoną nepraleidžia naujienų ir papildo savo spintas naujais rūbais, kiti madą laiko visiškai beprasmiu dalyku.  Taigi, kas iš tiesų yra mada ir kokia jos tikroji reikšmė mūsų gyvenime?

ŽMOGAUS SANTYKIS SU MADA 

Sekdami madą žmonės ją gali naudotis skirtingai – vieni jos pagalba pabrėžia individulumą, kiti tiesiog mėgdžioja ir atkartoja įtakingų žmonių, žvaigždžių stilių, greitai pritakydami sau naujus įvaizdžius.

Dar yra ir tokių, kurie nepaklūsta mados klišėms ir renkasi tradicinį stilių, bet su madingomis detalėmis, siekdami nesupanašėti su kitais, tačiau ir neatsilikti nuo naujovių.



MADA KARTOJASI 

Nesunku pastebėti, jog mada  yra  laikina ir nuolat keičiasi. Kiekvieną sezoną kuriami nauji stiliai, pristatomos kolekcijos, kurioms būdingas dar vienas bruožas – kartotis. Kaskart ant podiumų sugrįžta tai, kas jau buvo užmiršta ir tai vyksta vis sparčiau. Jei anksčiau tam prireikdavo 30 metų, dabar tendencijos atsinaujina per mažiau nei 20 metų.

Tiesa, kiekvienas dizaineris įneša į sugrįžusį stilių kažką naujo, originalaus ir savito, išlaikant svarbiausius„užmirštos“ mados aspektus. 



MADA TINKA VISIEMS 

Daugelis mano, jog mada skirta tik pasiturintiems ir įtakingiems žmonėms, tačiau tai klaidingas požiūris. Su brangiais, garsių dizainerių kūriniais labiau siejama aukštoji mada, tačiau rinkoje tikrai yra prekės ženklų, kurie orientuojasi ne tik į ją, bet ir stengiasi, jog prekės būtų prieinamos didžiajai visuomenės daliai.

Taigi, jei norite būti madingi ir sutaupyti – pasitelkite kūrybiškumą ir skirkite laiko aprangos ir aksesuarų paieškoms.